Piramide Eik - Quercus robur 'Fastigiata Koster'

De Piramide Eik - Quercus robur 'Fastigiata Koster' is een cultivar van de Zomereik - Quercus robur en behoord tot de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Kent zijn oorsprong in Babenhousen Duitsland 1874. Kan uitgroeien tot een boom van 20 meter hoog en 6 meter breed.

Heeft een gesloten kroonstructuur en een zuilvormige kroonvorm. De bast is grijsbruin en diepgegroefd. Het omgekeerd eironde en glanzend gelobde blad loopt groen uit en verkleurd geelbruin in de herfst. In mei staat de boom in bloei met onopvallende geelgroene katjes. De vruchten zijn opvallende bruine eikels die in trossen bij elkaar hangen. Het wortelstelsel vormt zicht met diepgaande penwortels.

Staat bij voorkeur in de zon en in een droge of vochtige bodem en groeit goed op alle grondsoorten. Verdraagt strooizout, luchtverontreiniging, wind en bestrating. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. 

Wordt gekweekt als hoogstam boom of als beveerde boom. Zeer goed toe te passen in straten, parken, pleinen, parkeerplaatsen, parken, groenstroken, tuinen, landschappen, begraafplaatsen etc. Vanwege zijn geringe bodemeisen en het goed verdragen van strooizout, luchtverontreiniging en bestrating maakt het de ideale stadsboom. Ook trekt deze boom het nodige dierlijk leven aan, waardoor de biodiversiteit in een gebied toe zal nemen. 

Piramide eik kopen?

Filters

Prijs

Prijs

  • € 9.128,00 - € 9.129,00

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

10-12 meter
40-50 jaar