CMS banner
Gedreven,gepassioneerd en betrokken

Meer dan alleen een boomkwekerij

Brienissen is de naam van ons bedrijf en we zijn veel meer dan alleen een boomkwekerij. Ons bedrijf is uniek qua aanbod én qua service. We leveren niet alleen grote, volwassen bomen aan particulieren, maar zijn er ook voor de hoveniers, architecten en gemeentes. Van een kleine stadstuin tot een groot park: op iedere locatie helpen wij u graag. Niet alleen met het leveren van een boom, maar ook met de aanplant en de nazorg.

Al tientallen jaren kweken wij bomen in Opheusden, het hart van de boomkwekerijsector in Nederland. Sinds 2015 verkopen wij grote, bijzondere bomen aan particulieren. Iedere boom heeft zijn eigen verhaal. Er staan bijvoorbeeld bomen die we gered hebben van de kap. Ook zijn er bomen die al meer dan 30 jaar in onze boomkwekerij staan en die we zelf hebben opgekweekt. Onze boomkwekerij is zo ingedeeld dat elke boom voldoende ruimte heeft om vrij te kunnen groeien. Als ze te groot worden, verplanten we ze. Zo maken we een boom weerbaar. Iedere keer als een boom verplant wordt, komen er nieuwe wortels bij. Daardoor ontstaat er een zeer compact wortelgestel. Op deze manier kunnen onze bomen op latere leeftijd nog steeds verplant worden, zonder dat ze hier teveel stress van hebben en doodgaan.

Het aanplanten van onze grote bomen bij u in uw tuin is vakwerk. Elke situatie is anders en vraagt om een andere voorbereiding.
CMS banner

Aanplant van (grote) bomen

CMS image

Wij komen grote bomen graag in uw tuin aanplanten. Dit is vakwerk, want iedere situatie is anders. Een aanplant wordt dan ook altijd zorgvuldig en in samenspraak met u voorbereid. Onze gecertificeerde hoveniers hebben kennis van zaken. Zij weten precies wat ze moeten doen om de wensen voor uw tuin te verwezenlijken. Waar nodig werken wij ook graag samen met vakmensen en bedrijven uit andere sectoren. Denk aan transportbedrijven of tuinarchitecten.

CMS banner

Groen projecten door heel Nederland

We leveren niet alleen aan particulieren. We werken ook samen met bijvoorbeeld gemeentes, provincies en golfbanen. Inmiddels hebben wij door heel Nederland een brede klantenkring opgebouwd en hebben we vele groenprojecten afgerond. Ieder jaar planten we zo’n 2000 bomen aan. En daarna? Ook als de boom eenmaal geplant is, kan men bij ons terecht voor advies en nazorg.

Ons team

CMS banner