Perzisch ijzerhout - Parrotia persica

De parrotia persica is een boom die behoort tot de familie Hamamelidaceae en kent zijn oorsprong in Noord-Iran en Zuid-Rusland. Kan een uiteindelijke hoogte van 6-10 meter bereiken en kan 8-10 meter breed worden.

Heeft een afgeplatte ronde kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De bast is geelgroen/grijs en afbladderend op latere leeftijd, wat bijzonder decoratief is. In februari-maart staat de boom in bloei met kleine enkelvoudige rode bloem hoofdjes. Het omgekeerd eironde leerachtige en glanzende blad loopt groen uit en verkleurd in de herfst naar verschillende tinten oranje en rood. De vruchten in het najaar zijn onopvallende bruine doosvruchten. Het wortelstelsel is oppervlakkig en fijn vertakt.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en op een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort weinig eisen, doet het namelijk goed op alle soorten grond. Verdraagt wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en hitte. Bestrating wordt minder verdragen. 

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam, beveerde boom en meerstammige boom. Als vormboom in vele vormen gekweekt te denken aan de bijenkorf, blok, cilinder, piramide, dak, lei etc. Ook toepasselijk als haagelement. Toepasselijk in parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en parkeerplaatsen. Vanwege zijn decoratieve bast en bijzondere kleuren van bloem en blad van februari tot december kleur leven in uw tuin!

Perzisch ijzerhout kopen?

Filters

Leeftijdscategorie

Leeftijdscategorie

Prijs

Prijs

  • € 454,00 - € 9.129,00

Huidige totale hoogte i

Huidige totale hoogte

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

7-8 meter
40-45 jaar
4-5 meter
8-10 jaar
5-6 meter
10-12 jaar