Wilg - Salix

De wilg- Salix is  een geslacht afkomstig uit de wilgenfamilie (Salicaceae) en komt van nature voor in de Benelux. Groeit zeer snel en kan een hoogte van 25 meter en een breedte van 15 meter bereiken. Als geknot model wordt de stam met name dikker gedurende de jaren.

Heeft een open kroonstructuur en een ovale of eironde kroonvorm. De bast is geel/bruin van kleur en gegroefd. Het smalle, lichtbehaarde, gezaagde en grijze blad verkleurd lichtgeel in de herfst. De bloeitijd is in mei met opvallende gele katjes. In juni vormen zich de vruchten in de vorm van grijs/witte vrijkomende zaadpluizen. Het wortelstelsel is oppervlakkig met veel haarwortels. 

Staat bij voorkeur in de zon en in een vochtige tot zeer natte bodem. Groeit het beste op löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt droogte, (zee)wind, luchtverontreiniging en kortstondige overstroming. Bestrating verdraagt de wilg niet. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en uilen. 

De meest bekende wilg is de knotwilg, en deze tref je veelal aan in polders en langs sloten, plassen, meren etc. Deze bijzondere boomvormen zorgen voor één van de meest karakteristieke onderdelen van het Nederlandse landschap. Uiteraard is het ook een prachtige boom voor in de tuin, welke ook zeker een toegevoegde waarde heeft voor de biodiversiteit!

Knotwilg kopen?

Filters

Prijs

Prijs

  • € 362,00 - € 3.624,00

Boomvorm

Boomvorm

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Bloemkleur

Bloemkleur

Bladkleur herfst

Bladkleur herfst

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

3-4 meter
10-16 jaar
3-4 meter
18-30 jaar
3-4 meter
18-30 jaar
4-5 meter
30-50 jaar
3-4 meter
30-50 jaar