Kastanjebladige eik - Quercus castaneifolia 'Green spire'

De kastanje bladige eik - Quercus castaneifolia 'greenspire' is een boom uit de beukenfamilie en een cultivar van de Quercus castaneifolia. De Quercus castaneifolia komt van nature uit het Kaukasus gebergte in Iran. De cultivar 'greenspire' vind zijn oorsprong in 1846 in Engeland. Uiteindelijk kan de eik zo'n 20 hoog, en 8 meter breed worden.

Een zuilvormige kroonvorm, met een gesloten kroonstructuur zijn bekende eigenschappen van de eik. Met een grijsbruine en gegroefde bast is hij zeer herkenbaar. Het lancetvormige, glanzende blad loopt bronskleurig uit, om te verkleuren naar groen in de zomer en verkleurd geel en bronsrood in de herfst. Goudgele, hangende katjes verschijnen in de bloeitijd in mei aan de boom. De vrucht is een bruine eikel die de eik op ongeveer 15 jarige leeftijd begint te dragen.

Op een zonnige of half zonnige standplaats en vochtige bodem staat de eik het liefst. Grondsoorten waarop de eik het beste groeit zijn löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. De eik verdraagt (zee)wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en matige verharding. Voor bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren is de eik een waard- en voedselboom.

Kastanjebladige eik kopen?

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw