Haagbeuk - Carpinus betulus

De Carpinus Betulus - Haagbeuk behoord tot de berkenfamilie (Betulaceae). Komt van oorsprong uit West-, Midden- en Zuid-Europa. Kan als boom vrij hoog groeien zo'n 20 meter maximaal en 12 tot 15 meter breed.

De haagbeuk heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een kenmerkende diep gegroefde en gedraaide grijze bast. Het eironde ovale blad loopt heldergroen uit in het voorjaar en heeft een geelbruine herfstverkleuring. De bruin- groene gevleugelde kleine nootjes vormen zich in het najaar aan de boom. De haagbeuk kent in april-mei een onopvallende geelgroene bloeiperiode met hangende bloem katjes. Het wortelstelsel is oppervlakkig en matig vertakt. 

Stelt weinig eisen aan de bodem en aan de standplaats en groeit tevens goed op elk type grondsoort. Verder verdraagt de haagbeuk geen bestrating maar wel droogte, wind, luchtverontreiniging, hitte en kortstondige overstroming. 

Zeer breed toepasbaar en word gekweekt als hoogstam, beveerd, meerstammig en bosplantsoen. Als vormboom kom je de haagbeuk tegen in bijenkorf-,blok-,cilinder-,piramide-,kegel-,dak-,knot- en leivorm. Ook zeer goed toepasbaar als vormboom zonder stam als haagelement. Kortom een sterke gezonde boom welke weinig eisen stelt aan de omgeving en welke in zeer veel vormen te kweken is. De haagbeuk tref je veelal in parken, tuinen, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen.  

Haagbeuk kopen? Brienissen.nl | De grootste (in) Bomen!

Filters

Prijs

Prijs

  • € 362,00 - € 10.964,00

Boomvorm

Boomvorm

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Bloemkleur

Bloemkleur

Bladkleur herfst

Bladkleur herfst

Er zijn 12 producten.

Item 1-12 van 12 in totaal item(s)

Actieve filters

3-4 meter
15-18 jaar
4-5 meter
18-30 jaar