Haagbeuk

Haagbeuk

Voorjaar (april)
search
  • Voorjaar (april)
  • Voorjaar (april)
  • Voorjaar (april)
  • Voorjaar (april)
  • Blad zomer
  • Bloemen voorjaar
  • Vrucht najaar

Haagbeuk

De Haagbeuk - Carpinus betulus is een welkbekende boom met een groot natuurlijk verspreidingsgebied. Komt voor in bijna heel Europa tot en met in Iran. Deze middelgrote boom word niet groter dan een meter of 15 tot maximaal 20. De kroonvorm is breed eirond met een gesloten kroonstructuur. De bast is grijs van kleur, diep gegroefd en gedraaid. Het eironde en gezaagde blad loopt heldergroen uit in het vroege voorjaar, als één van de eerste soorten. Hierna draagt de boom in april hangende geelgroene bloem katjes. De vruchtjes zijn kleine en onopvallend. Het blad kleurt in de zomer groen en in de herfst geelbruin. Hierna kan het bruine verdorde blad nog lang tot aan de winter in de boom blijven hangen. De haagbeuk groeit goed op alle grondsoorten en staat graag in de zon als zowel half in de zon of schaduw, op een zeer droge tot vochtige grond. Weinig bomen zijn zo sterk als de haagbeuk! Trekt bovendien ook nog vlinders, vogels en kleine zoogdieren aan. Wind, droogte en hitte worden ook goed verdragen. Tot slot kan de haagbeuk zeer goed tegen snoei, dus word ook ingezet als vormboom zoals de lei vorm, blokvorm, piramidevorm etc.

Hoogte (m)
€ 1.295,00

Over deze boom

BBB-100105
10 Items

Datasheet

Boomvorm
Vormboom
Uiteindelijke hoogte
6 tot 10 meter
Bloeiperiode
Voorjaar
Bloemkleur
Geelgroen
Eetbare vrucht
Nee
Bladkleur voorjaar
Heldergroen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Geelbruin
Blad winter
Bladverliezend
Standplaats wind
Verdraagt wind
Lichtbehoefte
Half in de zon / half in de schaduw
Bodemvochtigheid
Droog tot vochtig
Leverbaar in periode
Rooiseizoen (oktober-april)
Boomsoort
Beukenboom

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei GARANTIE als we zelf aanplanten.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter zodat we u terug kunnen bellen of mailen.

Vrucht najaar