Bol es - Fraxinus excelsior 'Nana'

De Fraxinus excelsior 'Nana' is een cultivar (ondersoort) van de Fraxinus excelsior en geënt op een half of hoogstam van de Fraxinus excelsior. Wordt ook wel dwerg es genoemd vanwege het relatief klein blijven. Kan een uiteindelijke hoogte van 4-6 meter bereiken met een kroon breedte van 3-5 meter.

Heeft een ronde en gesloten kroonvorm. De bast is geel/grijs en eerst glad maar op latere leeftijd ruw. Het lancetvormige en gezaagde blad loopt groen uit en heeft een gele herfst verkleuring. De boom kent geen bloei en draagt geen vruchten. 

Staat bij voorkeur in de zon en in een vochtige of natte bodem. Qua grondsoorten het liefst een veen, klei, zand of lemige grond. Verdraagt strooizout, luchtverontreiniging, vorst, wind en matige bestrating. 

Wordt gekweekt als hoogstam of halfstam. Als vormboom in een bolvorm. Verdraagt snoei zeer goed. Toepasselijk in straten, parken, tuinen en kustgebieden. Vanwege de geringe bodem eisen en het feit dat het een sterk boompje is, geliefd als sierboom in tuinen. 

Bol es kopen?

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw