Gewone es - Fraxinus excelsior

De Fraxinus excelsior is een loofboom uit de olijffamilie en komt oorspronkelijk voor in bijna geheel Europa. Het is een snelgroeiende boom die 25-30 meter hoog kan worden en 20-25 meter breed. 

Heeft een ronde kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De bast is grijsbruin van kleur en op gegroefd. Het lancetvormige en gezaagde blad loopt lichtgroen uit, verkleurd in de zomer naar donkergroen en uiteindelijk geel in de herfst. Staat in april in bloei met onopvallende geelrode tuilen. De vruchten zijn kaneelbruin/groen en gevleugeld. Het uitgebreide wortelstelsel is diepgaand.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en op een vochtige of natte bodem. Qua grondsoort het liefst een löss, zware of lichte klei en lemige grond. De es verdraagt wind, vorst, strooizout en luchtverontreiniging. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders en vogels.

Wordt gekweekt als hoogstam, meerstam en bosplantsoen. Als vormboom komt de knot es veel voor. Toepasselijk in parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, langs sloten, windsingels en in kustgebieden.

ES kopen? | Brienissen.nl | De grootste (in) Bomen!

Filters

Prijs

Prijs

  • € 637,00 - € 3.666,00

Boomvorm

Boomvorm

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Bloemkleur

Bloemkleur

Bladkleur herfst

Bladkleur herfst

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

3-4 meter
18-30 jaar
7-8 meter
25-30 jaar
2-3 meter
10-18 jaar