Meerstammige Grootbloemige kornoelje

Meerstammige Grootbloemige kornoelje

search

Meerstammige Grootbloemige kornoelje

De Cornus kousa - Grootbloemige Japanse kornoelje is een uit Oost-Azië afkomstige veelal meerstammige boom of struik. De kroonvorm is breed en vaasvormig en de kroonstructuur is halfopen. Bereikt een uiteindelijke hoogte van 4 tot 6 meter bij een breedte van eveneens 4 tot 6 meter. De lichtbruine bast heeft groene vlekken en bladdert ook af. Het groene blad is ovaal van vorm en gegolfd. In mei-juni bloeit de boom weinig imponerend met bleekgroene bloemen. Wat echter spectaculair is en goed opvalt zijn de schutbladeren die de bloem omhelzen. Deze zijn stervormig en wit van kleur en bijzonder decoratief bij een volle bloei. Zodra de bloem bevrucht is volgen er rozerood kleurige vruchten die doen denken aan frambozen. Deze vruchten zijn eetbaar, de roze schil is taai maar het vruchtvlees is lichtzuur maar smakelijk. In het najaar verkleurd het blad naar warme roodviolet kleurige herfst tinten. Deze Japanse kornoelje groeit goed op alle goed waterdoorlatende, licht vochtige en humusrijke grondsoorten. Verdraagt matige wind en staat dus graag op een beschutte plaats in de zon. Verhoogt de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vogels en kleine zoogdieren. Voor ons mensen ook een mooie sierboom in het voorjaar en najaar maar ook de relatief onbekende vruchten zijn een leuke en smakelijk extraatje! Goed toepasbaar in de kleinere tuinen.

Kom langs om de Meerstammige Grootbloemige kornoelje te zien


Vraag een offerte op voor de Meerstammige Grootbloemige kornoelje

Heb je geen twijfel meer? Kies je variatie en klik op Offerte aanvragen

Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht

Over deze boom

4 Items

Datasheet

Boomvorm
Meerstammig
Uiteindelijke hoogte
6 tot 10 meter
Bloeiperiode
Voorjaar
Bloemkleur
Wit
Eetbare vrucht
Ja
Bladkleur voorjaar
Groen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Roodviolet
Blad winter
Bladverliezend
Standplaats wind
Verlangt een beschutte plek
Lichtbehoefte
Veel zon / half in de zon
Bodemvochtigheid
Vochtig
Leverbaar in periode
Rooiseizoen (oktober-april)
Boomsoort
Kornoelje

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen Bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag,  ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

 Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter  zodat we u terug kunnen bellen of mailen.