Koningslinde

Koningslinde

Overzichtsfoto | Winter
search
  • 50-60cm stamomvang | Winter
  • Kroon | Winter
  • Overzichtsfoto | Winter

Koningslinde

De Koningslinde of Keizerslinde - Tilia x europaea 'Pallida', is een cultivar van de Hollandse linde en werd voorheen aangeplant ter ere van een troonswisseling. Dit gebeurde voor de eerste keer in 1898 met prinses Wilhelmina en herhaalde zich met de kroning ceremonies van Juliana en Beatrix. In april 2013 met het aantreden van Koning Willem-Alexander werden er in alle Nederlandse gemeenten een Koningslinde aangeplant. De koningslinde heeft een brede eironde kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De hoogstam boomvorm kan een uiteindelijke hoogte van 20-25 meter bereiken, deze gekandelaberde vormen behouden dezelfde hoogte bij jaarlijkse vormsnoei. De bast is grijsbruin van kleur en op latere leeftijd gegroefd. Het hartvormige blad loopt groen uit en is aan de onderzijde geelgroen. Staat in juni-juli in bloei met crème gele geurende bloemen. Daarna volgen onopvallende kleine vruchtjes. Het blad kleurt in de herfst geel. De koningslinde groeit goed op alle grondsoorten en staat bij voorkeur op een droge tot licht vochtige bodem in de zon of half in de zon. Verdraagt dichte verharding, wind en luchtverontreiniging. Trekt bovendien veel bijen aan tijdens de bloei.

Stamomvang (cm)
Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht
€ 1.995,00

Over deze boom

GBD-54479214
2 Items

Datasheet

Leeftijdscategorie
Jongvolwassen
Boom vorm
Pyramide
Huidige totale hoogte
4-5 meter
Uiteindelijke hoogte
6 t/m 10 meter
Stamomtrek in cm
25-50cm
Leeftijd
10-16 jaar
Bloeiperiode
Zomer
Bloemkleur
Geel
Eetbare vrucht
Nee
Bladkleur voorjaar
Groen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Geeloranje
Blad winter
Bladverliezend
Standplaats wind
Verdraagt wind
Lichtbehoefte
Veel zon / half in de zon
Bodemvochtigheid
Droog tot vochtig

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei GARANTIE als we zelf aanplanten.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter zodat we u terug kunnen bellen of mailen.