Bloklinde

Bloklinde

search

Bloklinde

De Winterlinde, of klein bladige linde, - Tilia cordata is een oude statige Lindesoort. Kenmerkend zijn de eironde kroonvorm en de gesloten kroonstructuur.  De bast is grijsbruin van kleur en licht gegroefd. Het kleine hartvormige blad heeft een bijzondere blauwgroene en aan de onderzijde lichtgroene kleur. Bloeit rijkelijk in juni-juli met opvallende, opstaande crème gele bloemtuilen. Hierna volgen de onopvallende grijsgroene steenvruchten. Het blad verkleurd in de herfst fel geel. De winterlinde groeit goed op alle soorten grond, staat graag in een droge tot licht vochtige grond in de zon, half zon of in de schaduw. Sterke boom die droogte, hitte en bestrating goed verdraagt en tevens niet tot nauwelijks gevoelig voor luisaantasting. Kortom, een sterke lindeboom die ook nog eens de biodiversiteit flink doet verhogen door het aantrekken van insecten waaronder veel bijen en diverse vogelsoorten.

Stamomvang (cm)
Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht

Over deze boom

BBB-TILIACOR-BLOK
8 Items

Datasheet

Boomvorm
Vormbomen
Uiteindelijke hoogte
3 tot 6 meter
Bloeiperiode
Zomer
Bloemkleur
Geel
Eetbare vrucht
Nee
Bladkleur voorjaar
Blauwgroen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Geel
Blad winter
Bladverliezend
Standplaats wind
Verdraagt wind
Lichtbehoefte
Veel zon / half in de zon
Bodemvochtigheid
Droog tot vochtig
Leverbaar in periode
Rooiseizoen (oktober-april)
Boomsoort
Linde

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei GARANTIE als we zelf aanplanten.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter zodat we u terug kunnen bellen of mailen.