Zuilvormige Iep

Zuilvormige Iep

search
  • Blad zomer
  • Blad zomer

Zuilvormige Iep

De zuilvormige Iep - Ulmus 'Columella' is een iepenboom met een zuilvormige kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. Kan een hoogte van 15 tot 18 meter bereiken. De bast is opvallend grijs tot zwart van kleur en gegroefd. Voordat het blad uitloopt in maart-april staat de boom in bloei met kleine lichtgroene bloemetjes.  Het ovale ruwe blad is gekruld en donkergroen van kleur. Draagt bruine kleine onopvallende noot vruchtjes. In de herfst kleurt het blad van de iepenboom geel. Groeit goed op alle grondsoorten, staat bij voorkeur in een vochtige tot natte bodem op een zonnig plekje. Verdraagt wind, verharding, strooizout en luchtverontreiniging goed. Door zijn sterke eigenschappen, geringe bodemeisen en smalle kroonvorm een geliefde laanboom. Ook is deze Iepensoort resistent tegen de iepenziekte. Kortom, een zeer sterke Iep, niet alleen geschikt als laanboom maar ook zeker als sierboom in de tuin.

Stamomvang (cm)
Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht

Over deze boom

BBB-100106
6 Items

Datasheet

Boomvorm
Laan & sierbomen
Uiteindelijke hoogte
15 tot 20 meter
Bloemkleur
Groen
Eetbare vrucht
Nee
Bladkleur voorjaar
Donkergroen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Geel
Blad winter
Bladverliezend
Standplaats wind
Verdraagt wind
Lichtbehoefte
Veel zon / half in de zon
Bodemvochtigheid
Vochtig tot nat
Kroon
Zuilvorm
Leverbaar in periode
Rooiseizoen (oktober-april)
Boomsoort
Iep

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei GARANTIE als we zelf aanplanten.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter zodat we u terug kunnen bellen of mailen.