Taxus bol

Taxus bol

search
  • Venijnboom zuilvorm - Taxus baccata
  • Venijnboom zuilvorm - Taxus baccata
  • Venijnboom zuilvorm - Taxus baccata

Taxus bol

De Taxus baccata is de Latijnse naam voor de venijnboom, ook wel simpelweg Taxus in de volksmond. De kroonvorm is breed piramidaal en de structuur zeer gesloten. Snoei wordt zeer verdragen dus in vele vormen te kweken, waaronder deze mooie bol vorm. De roodbruine bast bladdert af. Het blad zijn korte naalden en zijn donkergroen van kleur. De naalden zijn winterhard en blijven het gehele jaar aanhangen en blijven groen. Bloeit onopvallend in maart-april met kleine lichtoranje bloemetjes. Na de bloei volgen de kleine rode bessen. Deze zijn eetbaar voor vogels. De zaden in de bessen en naalden van Taxus zijn giftig voor zoogdieren. De taxus verhoogt de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders, vogels en uilen. De taxus groeit goed in de zon maar kan ook goed tegen een schaduwrijke standplaats. Gedijt op alle droge tot vochtige bodems die goed water doorlatend zijn. Wind en (matige) zeewind worden goed verdragen eveneens droogte en luchtverontreiniging. Bestrating daarentegen word niet goed verdragen en aan te natte omstandigheden dus langdurig in natte grond staan kan de taxus dood aan gaan. De Taxus groeit traag en kan heel oud worden, er zijn exemplaren bekend van rond de duizend jaar. 

Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht
Diameter

Over deze boom

GBD-100-202
2 Items

Datasheet

Boomvorm
Vormbomen
Uiteindelijke hoogte
1 tot 3 meter
Stamomtrek in cm
Meerstammige, zie huidige totale hoogte
Bloemkleur
Oranje
Eetbare vrucht
Nee
Bladkleur voorjaar
Donkergroen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Donkergroen
Blad winter
Wintergroen
Standplaats wind
Verdraagt wind
Lichtbehoefte
Half in de zon / half in de schaduw
Bodemvochtigheid
Droog tot vochtig
Leverbaar in periode
Rooiseizoen (oktober-april)
Boomsoort
Taxus

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei GARANTIE als we zelf aanplanten.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter zodat we u terug kunnen bellen of mailen.