Spaanse eik 'Diversifolia'

Spaanse eik 'Diversifolia'

search

Spaanse eik 'Diversifolia'

De wintergroene Spaanse eik - Quercus x hispanica 'Diversifolia', is een jaarrond blad houdende eik, althans zolang de vorst niet matig tot streng word. Zodra dit gebeurd kleurt het blad naar bruin en blijft het vervolgens aanhangen totdat er nieuw blad uitloopt in het voorjaar. Deze wintergroene eik heeft een brede, ovale kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De Spaanse eik kan een uiteindelijke hoogte van 20 meter bereiken bij een breedte van 15 meter. De grijsbruine bast is later diep gegroefd. Het smalle leerachtige blad is donkergroen van kleur. Bloeit goudgeel in mei-juni met hangende bloem katjes. Hierna vormen er bruine eikels aan de boom. De wintergroene eik groeit goed op elke soort grond, staat graag in de zon of half in de zon in een vochtige bodem. Verdraagt wind, open bestrating en droogte. Kortom, een sterke eik die ook nog eens de biodiversiteit verhoogt door het aantrekken van bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. Tot slot kun je met deze eikenboom natuurlijk goede privacy creëren doordat hij zijn blad het jaar door vast houdt.

Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht
€ 2.495,00

Over deze boom

BBB-65262
1 Item

Datasheet

Boomvorm
Laan & sierbomen
Uiteindelijke hoogte
15 tot 20 meter
Stamomtrek in cm
Meerstammige, zie huidige totale hoogte
Bloeiperiode
Zomer
Bloemkleur
Goudgeel
Eetbare vrucht
Nee
Bladkleur voorjaar
Donkergroen
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Groen
Blad winter
Wintergroen
Standplaats wind
Verdraagt wind
Lichtbehoefte
Veel zon / half in de zon
Bodemvochtigheid
Vochtig
Boomsoort
Eikenboom

Extra informatie over deze boom

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland & België!

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen Bomentuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag,  ook bij u op locatie!

Voor PLANTWERK bent u bij ons ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

 Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan CONTACT op via info@brienissen.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord. Als we niet reageren op de chat, laat dan uw gegevens achter  zodat we u terug kunnen bellen of mailen.