CMS banner
Het pronkstuk van je tuin

Grote bomen zijn onderhoudsvriendelijker dan kleine bomen

Wil je altijd al een boom in je tuin, maar heb je geen tijd om ervoor te zorgen? Plaats een grote boom in je tuin. Een grote boom staat vaak gelijk aan een volwassen boom. Volwassen bomen zijn een stuk sterker dan jonge bomen, waardoor ze minder onderhoud nodig hebben. Dat heeft te maken met de wortels van de bomen. Als de wortels goed gegroeid zijn, dan kunnen volwassen bomen vrijwel alles aan. Bij Brienissen helpen we de grote bomen een handje door ze al op een speciale manier te kweken. Om de paar jaar verplaatsen wij de grote bomen, zodat ze nieuwe wortels aanmaken. Door dit proces te herhalen krijgt de boom een sterker wortelgestel en kan deze grote boom overal geplaatst worden.Kom langs in onze boomkwekerij

Heb je interesse en wil je de boom in het echt zien? Maak dan gratis een afspraak om langs te komen bij onze boomkwekerij en laat onze specialisten je alles uitgebreid vertellen over de knotwilg (of andere bomen). Wij staan klaar om je te adviseren over welke boom bij jouw wensen past.

Een grote boom geeft je tuin nét dat beetje extra

Grote bomen zorgen voor veel schaduw

Een grote boom is een goede toevoeging aan jouw tuin. Met zijn grote takken en vele bladeren geeft het een natuurlijke schaduw, wat kan helpen om de temperatuur in je tuin te reguleren. Je kan dan op een zonnige dag lekker in je tuin genieten van het lekkere weer in de schaduw van jouw grote boom. Een volwassen boom beschermt je ook tegen de felheid van de zon. Grote bomen kunnen ook helpen om de temperatuur in de buurt van je huis te verlagen. Dit kan je zien als de natuurlijke airco. Je hoeft dan de temperatuur minder te verlagen, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

grote-bomen-schaduw.png
grote-boom-pronkstuk.png

Een grote boom als pronkstuk in je tuin

Grote bomen zijn over het algemeen niet goedkoop. Je moet je goed laten adviseren als je een boom in je tuin wilt hebben. Maar als je eenmaal een boom hebt gekozen en deze is geplaatst, dan zal je zien dat het niet alleen een toevoeging is voor je tuin, maar ook voor je huis. Een mooie volwassen boom kan je perceel aanzienlijk opwaarderen en, mocht je jouw huis ooit willen verkopen, potentiële kopers aantrekken. Op de kortere termijn kan een grote boom ook de biodiversiteit in jouw tuin verbeteren. Grote bomen kunnen een thuis bieden voor verschillende soorten dieren en planten.

Bij het kiezen van een grote boom voor uw tuin, is het belangrijk om te overwegen welke soort het beste past bij jouw specifieke omstandigheden. Er zijn bomen die beter geschikt zijn voor drogere gebieden, terwijl andere zich beter voelen in vochtige omgevingen. Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoe groot de boom zal worden wanneer hij volwassen is. Heb je al de beslissing gemaakt dat je een grote boom wilt, maar weet je nog niet welke? Maak een afspraak en laat je adviseren over welke boom het beste bij jouw wensen past.


Creëer meer privacy met een grote boom in je tuin

Iedereen wil gewoon zichzelf kunnen zijn in zijn of haar woning en niet constant het gevoel hebben dat mensen naar binnen kijken. Daar kan een grote boom bij helpen. Grote bomen kunnen helpen om je tuin af te schermen van inkijk, waardoor je meer privacy hebt. Dit kan vooral handig zijn als je in een drukke buurt woont, waarbij rijen woningen haaks op elkaar staan, of als je een klein perceel hebt. Gun jezelf wat privacy en kies voor een grote boom.


Kom langs in onze boomkwekerij

Heb je interesse en wil je de boom in het echt zien? Maak dan gratis een afspraak om langs te komen bij onze boomkwekerij en laat onze specialisten je alles uitgebreid vertellen over de knotwilg (of andere bomen). Wij staan klaar om je te adviseren over welke boom bij jouw wensen past.


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een grote boom in mijn tuin?

Een grote boom in je tuin zorgt voor een mooie uitstraling, biedt schaduw, verhoogt je privacy, is onderhoudsvriendelijker en kan het aanzien van je perceel opwaarderen.

Waarom is het plaatsen van een grote boom een goede oplossing voor te veel zon in mijn woning?

Een grote boom geeft natuurlijke schaduw en kan helpen om de temperatuur in je tuin en in de buurt van je huis te reguleren, waardoor je minder hoeft te verlagen en je energiekosten kan verlagen.

Hoe kan ik privacy in mijn tuin verbeteren?

Door het plaatsen van een grote boom, die de inkijk van woningen aan de voor- of achterkant kan afschermen, kun je de privacy in je tuin en huis verbeteren.

Waar kan ik grote bomen kopen?

Grote bomen zijn zowel online als bij fysieke kwekerijen te koop. Let wel op dat elke grote boom uniek is. Geadviseerd wordt om altijd langs te gaan bij een fysieke locatie om de boom in het echt te zien. Wij zijn gespecialiseerd in het kweken en leveren van grote bomen. Daarnaast hebben wij ook een kwekerij waar je langs kan komen en jouw grote boom kan uitkiezen.

Hoeveel kost een volwassen boom gemiddeld?

De prijs van een volwassen boom varieert afhankelijk van de soort en grootte. Dit kan variëren tussen een paar honderd tot een paar duizend euro. Wij bieden een ruim assortiment aan grote volwassen bomen tegen betaalbare prijzen.

Hoe vervoer ik een volwassen boom na aankoop?

Volwassen bomen zijn vaak te groot om zelf te vervoeren. Wij bieden professionele transportdiensten voor het vervoer van volwassen bomen na aankoop.

Hoe bepaal ik de juiste grootte van een volwassen boom voor mijn tuin?

Dat is volledig afhankelijk van de grootte van je tuin en wat je wensen zijn. Wij kunnen je kunnen helpen bij het bepalen van de juiste grootte van een grote boom voor jouw tuin.

Kan ik een volwassen boom aanplanten tijdens bepaalde tijden van het jaar?

Het is het beste om volwassen bomen tijdens de lente of de herfst te planten.

Wat zijn de risico's van het kopen van een volwassen boom online?

Het kopen van een volwassen boom online brengt het risico van het ontvangen van een boom die niet aan jouw verwachtingen voldoet. Wij adviseren altijd om langs te komen en de boom in het echt te zien. Elke boom is namelijk uniek. Wij vertellen je alles over de boom die jij op het oog hebt.

Bomen uit deze pagina