Aanleg

Wanneer bomen aanplanten? De beste tijd om een boom aan te planten is als de boom geen blad draagt, bij voorkeur in het vroege voorjaar of het late najaar, op dat moment moet de temperatuur boven nul zijn. Groen blijvende bomen worden bij voorkeur in het najaar geplant.

Werkwijze

Als de standplaats is bepaald zal er een plantgat worden geprepareerd, hierbij graven wij een ruim gat en vermengen de grond met compost. Meestal worden boompalen geplaatst om de boom de eerste jaren te ondersteunen. Bomen worden geleverd in container of op kluit, bij bomen op kluit worden de wortels bijeen gehouden door jute en gaas. Er dient voorzichtig te worden omgegaan met de kluit om beschadigingen aan het wortelgestel bij aanplant te voorkomen.

Hoogwerker

Grote bomen die op een moeilijk bereikbare locatie als een binnentuin worden aangeplant worden met gebruikmaking van een hoogwerker naar de plantplaats getakeld.

Verplanten

Het verplanten van bomen is gespecialiseerd werk. Onze medewerkers op dit gebied zijn van het verplanten van bomen goed op de hoogte en willen uw bomen na het verplanten zo goed en lang mogelijk in leven houden. Met deze verplantmachines kunnen wij bomen verplanten met een omtrek van ongeveer 30 tot 130 cm. Het is geen enkel probleem om bij u op locatie te komen in en rond om Nederland. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Onderhoud

Het verzorgen en onderhouden van bomen is specialistenwerk. Het is meer dan snoeien in het kader van het noodzakelijk onderhoud. Een specifieke begeleiding in iedere levensfase zorgt voor een evenwichtige kroonopbouw en dus mede voor een gezonde boom. Dat geldt voor de kwaliteit, maar is ook belangrijk in financieel opzicht. Met name een intensieve jeugdbegeleiding is van groot belang voor een goede en mooie uitgroei. Ook bomen op leeftijd verdienen aandacht en zorg. Het specialistische uitlichten van volgroeide kronen maakt de bomen weer levenskrachtig en veilig. De restlevensverwachting wordt er enorm door verlengd.