Groenblijvende bomen

De vraag naar groenblijvende bomen en struiken wordt steeds groter. Een groenblijvende boom behoudt zijn blad of naalden in de wintermaanden. Zo geniet je het gehele jaar door van kleur in de tuin. Daarnaast creëert een groenblijvende boom of struik het hele jaar door privacy. 

Groenblijvende boom kopen?

Er zijn 33 producten.

Item 1-12 van 33 in totaal item(s)

Actieve filters

4-8 meter
12-15 jaar
4-8 meter
20-25 jaar
6-7 meter
30-35 jaar
8-10 meter
18-30 jaar
6-7 meter
30-35 jaar
4-5 meter
20-25 jaar
3-4 meter
15-18 jaar
5-6 meter
20-25 jaar
2-3 meter
15-18 jaar
3-4 meter
12-15 jaar
1-4 meter
10-12 jaar
3-4 meter
10-12 jaar

Groenblijvende bomen bij Brienissen

In het assortiment van Brienissen vind je verschillende volwassen groenblijvende bomen tussen de twaalf en dertig jaar. Naast de bekende coniferen en dennen of sparren zijn er veel meer opties zoals groenblijvende eiken. Naast groenblijvende bomen zijn er ook blad houdende bomen. Deze bomen houden het verdorde blad in de winter vast en laten dit pas los in het voorjaar als het nieuwe blad aan de boom verschijnt. Bekende voorbeelden zijn beuken, haagbeuken en eiken. Deze bomen verkleuren dus wel in de herfst en in de winter maar blijven wel beschutting en privacy bieden. 

Perfecte boom voor meer privacy

Op zoek naar de perfecte boom voor privacy? Kies dan voor een groenblijvende haagboom. Deze bieden het hele jaar door privacy. Voor een goede haag kies je een boom met een zuilvorm, zoals een venijnboom of Portugese laurierkers. Een zuilvormige boom heeft takken en bladeren rondom de hele stam en biedt dus van boven tot onder volledige privacy! 

Wat zijn snelgroeiende groenblijvende bomen?

De meeste groenblijvende bomen groeien met een snelheid van 20 tot 40 cm per jaar. Diverse dennen, sparren en coniferen groeien erg hard terwijl andere soorten zoals de Steeneik, taxus en lauriersoorten trager groeien. Informeer bij Brienissen naar de mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een snelgroeiende, groenblijvende boom.

Een geschikte groenblijvende boom voor een kleine tuin?

Veel groenblijvende bomen kunnen erg groot worden. Zeker wanneer je ze niet snoeit wordt een boom als snel te groot voor een kleine tuin. Bij Brienissen koop je een volgroeide groenblijvende boom van 4 meter of hoger. Wanneer je van tijd tot tijd goed bijwerkt worden ze ook niet hoger en passen ze uitstekend in een kleine tuin. Vind je ook dat nog te groot? Kies dan voor mooie groenblijvende Rododendronstruiken die 1 tot 2 meter hoog worden. 

Aandachtspunten bij groenblijvende bomen

Hou er rekening mee dat veel groenblijvende bomen uit warme(re) streken komen. Vaak zijn deze bomen dus ook meer vorst- en windgevoelig dan inheemse bomen. Ze gedijen vaak goed op beschutte plekken op een bodem die het water goed doorlaat.

Verschil groenblijvende bomen en bladhoudende bomen

Een groenblijvende boom behoudt zijn bladeren of naalden in de winterperiode. Maar niet iedere bladhoudende boom blijft groen in de winter. Veel bomen, zoals verschillende soorten eiken en beuken, behouden hun blad tot er in het voorjaar nieuwe knoppen komen. Maar de bladeren verkleuren en verdorren wel tijdens de winterperiode.