Magnolia syn. beverboom - Magnolia kobus

De Japanse Magnolia is een ondersoort van de Magnolia, een boom uit de familie van de Magnoliaceae en komt van nature voor in Japan en Korea. De Magnolia kobus werd in 1892 vanuit Japan in Engeland ingevoerd. Kan een uiteindelijke hoogte van 10 meter bereiken en 6-8 meter breed. 

Heeft een aanvankelijke piramidale vormige kroonvorm maar op latere leeftijd meer breed eirond met een halfopen kroonstructuur. De bast is grijs en glad. Het omgekeerd eironde glanzende blad loopt groen uit en verkleurd geelbruin in de herfst. In april tot mei staat de boom in bloei met tulpvormige witte en ook opvallende grote bloemen welke ook sterk geuren. In het najaar volgen de grote opvallende rode trosvruchten. Het wortelstelsel bestaat uit diepgaande en oppervlakkige vlezige wortels. 

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats en in een vochtige bodem. Qua grondsoorten het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt strooizout, kortstondige overstroming, wind, vorst en dichte bestrating. 

Word gekweekt als hoogstam, meerstam en beveerde boom. Toepasselijk in straten, lanen, pleinen, parkeerplaatsen, parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en begraafplaatsen. Vanwege de uitbundige witte voorjaarsbloei, bladverkleuringen gedurende het jaar en de sierlijke rode vruchten in het najaar een echte blikvanger. ! Stelt weinig eisen aan de omgeving en wordt niet al te groot, dus een absolute tuin topper!

Magnolia kopen?

Filters

Leeftijdscategorie

Leeftijdscategorie

Prijs

Prijs

  • € 545,00 - € 2.707,00

Huidige totale hoogte i

Huidige totale hoogte

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Bloemkleur

Bloemkleur

Vruchten

Vruchten

Bladkleur voorjaar

Bladkleur voorjaar

Bladkleur herfst

Bladkleur herfst

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

5-10 meter
10-16 jaar
5-10 meter
10-16 jaar
3-4 meter
22 jaar
4-5 meter
18 jaar
3-4 meter
18 jaar
4-5 meter
12-15 jaar