Leibomen

Een leiboom is een boom waarvan de takken in een bepaalde richting geleid worden. Elk jaar wordt de boom teruggesnoeid tot op de gesteltakken of "liggers". Geschikte bomen zijn goed snoeibaar, hebben buigzame takken en lopen makkelijk uit, ook op ouder hout. Geschikte kandidaten zijn onder meer de linde en plataan. Mooie, grote leibomen kopen zorgt direct voor meer hoogte en diepte in tuinen en geeft een statig effect aan lanen en in parken. 

Leiboom kopen?

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)

Actieve filters

5-6 meter
18-30 jaar
4-5 meter
15-18 jaar
3-4 meter
20-25 jaar
4-5 meter
10-16 jaar
4-5 meter
12-15 jaar
4-5 meter
15-18 jaar
12-15 meter
77 jaar
5-6 meter
37 jaar
4-5 meter
10-16 jaar

Wat zijn de voordelen van leibomen?

Leibomen worden al eeuwenlang gebruikt op boerderijen, kloostertuinen en landgoederen. Door de takken opzij te leiden en ze dicht aaneen te zetten creëer je eenvoudig een natuurlijk wind- en zonnescherm. In stedelijke gebieden zijn leibomen de afgelopen jaren ook populair geworden. Volwassen leibomen worden zijn al gauw 4 of 5 meter hoog. Daarmee komen ze boven de schutting uit en bieden ze behoorlijk wat privacy tegen inkijk vanuit hoger gelegen flats en appartementen. Maar leibomen zijn ook erg stijlvol in verschillende situaties.

Stijlvolle leibomen in grote tuinen, parken en landgoederen

Een luxe uitstraling zorgt ervoor dat leibomen prachtig staan langs oprijlanen of wandelpaden in parken en grote tuinen. Goed onderhouden en bijgewerkte leibomen geven een Franse uitstraling aan tuinen en landgoederen. Het Franse tuinontwerp kenmerkt zich namelijk door strakke lijnen en symmetrische vormen. Met name hoogstam leibomen zijn daarnaast ook nog eens erg praktisch omdat ze op de grond maar weinig plek innemen.

Welke leiboom is bladhoudend?

Bladhoudende leibomen hebben het hele jaar door bladeren. Dit is wel iets anders dan groenblijvende bomen. Een bladhoudende boom blijft namelijk niet per definitie het hele jaar door groen. Sommige rode en groene beuken behouden hun blad het hele jaar. De bladeren verkleuren en verdorren wel maar vallen pas af wanneer in het voorjaar de nieuwe knoppen uit komen. Zo blijft een bladhoudende leiboom privacy en kleur bieden aan je tuin of het straatbeeld.

Hoe moet je een leiboom planten?

Wanneer je grote leibomen koopt wordt het planten verzorgd door de professionals van Brienissen. Volwassen bomen hoef je niet meer te ondersteunen met boompalen en boombanden. Heb je specifieke eisen of wensen? Laat dit dan vooral weten!

Leiboom kopen bij de specialist

Bij ons koop je uitsluitend volwassen, grote leibomen. Een direct aanwinst voor je tuin! En ook voor gemeenteprojecten zoals de groenvoorziening in de stad of het aanleggen van parken bieden grote leibomen direct de oplossing. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!