Laan & sierbomen

Laan/sier bomen zijn bomen die vaak langs straten,wegen en parken maar ook veelal in tuinen worden geplant, zoals eik, beuk, iep, berk en plataan. Vroeger was de voornaamste functie het geven van schaduw, tegenwoordig veel meer dan dat. Door klimaatverandering, stijgen de temperaturen in de steden ieder jaar maar door de aanplant van bomen naast bijvoorbeeld wegen wordt dit tegen gegaan. Bomen zorgen namelijk voor veel verkoeling. Ook vanuit esthetisch oogpunt worden er bij de aanleg van een nieuwe weg vaak bomen aangeplant. Deze laan en sier bomen zullen ook zeker niet misstaan als enkele solitaire boom, of misschien zelfs als echt laanboom naast uw oprit. 

Volwassen bomen kopen? | Grote & Oude bomen koop je bij Brienissen.nl!

Filters

Leeftijdscategorie

Leeftijdscategorie

Prijs

Prijs

  • € 0,00 - € 36.239,00

Huidige totale hoogte i

Huidige totale hoogte

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Bloemkleur

Bloemkleur

Vruchten

Vruchten

Bladkleur voorjaar

Bladkleur voorjaar

Bladkleur zomer

Bladkleur zomer

Bladkleur herfst

Bladkleur herfst

Blad in de winter

Blad in de winter

Er zijn 199 producten.

Item 1-12 van 199 in totaal item(s)

Actieve filters

4-5 meter
25-30 jaar
6-7 meter
12-15 jaar
7-8 meter
40-45 jaar
2-3 meter
15-18 jaar
6-7 meter
18-20 jaar
6-7 meter
25-30 jaar
4-8 meter
18-30 jaar
3-4 meter
22 jaar
4-5 meter
18-20 jaar
4-8 meter
10-16 jaar
6-7 meter
16 jaar
4-8 meter
10-16 jaar

Hoogstam en halfstam bomen
Een hoogstam boom is een boom met een takvrije stam van 180cm tot 250cm. Hierboven begint de kroon van de boom met de vertakking met de zogenoemde gesteltakken. Om zijn vorm te behouden, moet je ieder jaar de stam snoeien van de nieuwe takjes. Het voordeel van de hoogstam boom is dat je er mooi onder door kunt rijden, lopen en kijken. Zodoende kun je ze prima in een open ruimte in bijvoorbeeld je tuin zetten, zonder er last van te hebben.

Beveerd 
Een laag vertakkende boom, de beveerde boom genoemd, is een boom waar de stam vanaf onder aan al betakt is. Dit is eigenlijk een meer natuurlijke boomvorm zoals je ze ook in het 'wild' zult tegenkomen. De hoogstam met een takvrije stam is onnatuurlijk en door ons mensen gekweekt uit praktisch en esthetisch oogpunt. Toch hebben beveerde bomen ook zeker voordelen, wil je bijvoorbeeld privacy creëren, of een meer natuurlijkere uitstraling, kies dan voor de beveerde boom. 

Treurbomen
De naam treurbomen klinkt misschien niet al te fraai, maar deze bomen zijn dat zeker wel! De takken hangen als een sierlijke sluier om de stam, wat een zeer fraai aangezicht geeft. Sommige bomen hebben van oorsprong deze treurvorm, andere zijn speciaal zo gekweekt. 

Zuilbomen
Zuilbomen zijn bomen met een opgaande groeiwijze, waardoor ze op een natuurlijke wijze, zonder al te veel snoei, deze smalle vorm behouden. Ze nemen niet al te veel ruimte, mede daardoor nemen ze de laatste jaren in populariteit toe. Zodoende kun je toch een boom van formaat aanplanten, zonder dat veel ruimte van je tuin verloren gaat. Je kunt ze tevens in een landelijke ogende tuin aanplanten, maar ook in een strak aangelegde tuin staan ze zeer sierlijk. Ook naast bijvoorbeeld de oprijlaan komen ze zeer goed tot hun recht.